Grup de Teatre No Estàndard

Des del 2003, arrel de la genial idea d’una de les nostres sòcies, van embarcar-nos en l’excitant món del teatre. Havíem de participar al Fòrum de les Cultures Barcelona 2004 i, a banda de les convencionals activitats de xerrades i debats, volíem fer quelcom que fes participar al públic de la nostra alegria de viure. Només d’aquesta manera, viuran el que és interactuar amb algú no estàndard i perdran la por a acostar-se a nosaltres. I així és com, dit i fet, vam crear la nostra primera obra a l’estil de “La Cubana”. L’obra s’anomenà La dis-capacitat, discrimina o sedueix?  i fou un èxit de participació i subversió. Hi sortiren dones no estàndards en diferents rols i esquetxos, tots ells encadenats amb un mateix argument: fer plantejar al públic la pregunta sobre la discriminació i seducció de la discapacitat entre somriures i situacions inversemblants però reals.

Després d’aquesta primera experiència, la companyia va anar creixent, integrant dones sense discapacitat, algun home amb o sense discapacitat. Vam crear noves obres que vam dur arreu de la Península (Madrid, Bilbao, València, Girona, alguns poblets de Catalunya…) gràcies a la bona gestió de l’ICD (sobretot a la Sra. Conxa Royo i la Sra. Marta Selva) i l’Obra Social “La Caixa”, que ens va donar un vehicle adaptat per a poder salvar els problemes de transport. D’aquesta manera, el grup també va poder arribar a totes les nostres usuàries. D’altra banda, mercès al Districte de Gràcia i al Centre Cívic La Sedeta, hem pogut disposar d’un lloc on assajar fins al dia d’avui.

Al llarg d’aquests anys, hem creat i representat les següents obres a tot tipus d’espais: La dis-capacitat, discrimina o sedueix?; Creuer “La gran cascada”; Esquetxos contra la violència masclista envers la dona amb discapacitat; Vint Anys Voltant pel Món i La història de la Bruixa No Estàndard.

Enguany, podem anunciar amb orgull que la companyia Grup de Teatre No Estàndard ha ajudat, no només a les nostres usuàries i sòcies a apoderar-se de l’espai públic, sinó a crear somriures a tots aquells qui abans sentien por envers la discapacitat i la diferència.

Si estàs interessada a participar de qualsevol manera al grup, el nostre dia d’assaig és els dijous de 16’30 a 19’00 hores i el nostre espai actual d’assaig és l’Espai Albert Mussons (C/Alzina, 7. Gràcia). Anima’t a viure una experiència inoblidable!!! I, sobretot, no renunciïs a venir per a problemes de mobilitat!!!!

                          teatre4         teatre5

teatre2teatre3

Click edit button to change this text.